loading
close
Loading.. new window reload
logo

Anna Hinze Coaching
Westerdok 418
1013 BH Amsterdam
tel.: 020 - 638 11 24
info@annahinzecoaching.nl

 

Over mijn werkwijze

U bent uw eigen bron. U leert wat u veerkrachtiger maakt

Ik heb jarenlange ervaring in het begeleiden van hoogopgeleide professionals in de balans werk-privé en persoonlijke ontwikkeling.

Door mijn achtergrond als psychiater en psychotherapeut ken ik de medische en academische wereld van binnen uit. Ik zet mijzelf graag in om een bijdrage te leveren aan de gezondheid van personen en hun werkcultuur. Daarbij helpt ook mijn wetenschappelijke kennis, bijvoorbeeld over de neurobiologie van emoties of over de verschillen tussen mannen en vrouwen in het omgaan met de diverse uitdagingen in het leven. 

Vaak zijn zes tot tien gesprekken voldoende om uw doel te bereiken. Voor mensen die ver weg wonen of voor wie de reistijd een bezwaar is: telefonische coaching behoort tot de mogelijkheden.

Veerkracht en "menu voor je mind"

Ik kijk met respect en plezier naar uw mogelijkheden. Ik denk met u mee hoe u uw sterke kanten kunt versterken en hoe u goed met uw kwetsbaarder kanten om kunt gaan. Ik help u zo te navigeren tussen de verschillende rollen in uw leven, gestuurd vanuit uw persoonlijke kompas, vanuit uw persoonlijke waarden. Daardoor kunt u niet alleen beter leiding  geven aan uzelf, maar ook aan anderen. En er komt creativiteit vrij.

Deze aanpak leidt niet alleen tot meer veerkracht maar ook tot optimale emotionele intelligentie, een voorspeller voor persoonlijk succes en goed leiderschap. 

U komt in balans.

In mijn meer dan 30 jarige ervaring heb ik gemerkt hoeveel lichamelijke en geestelijke klachten er ontstaan doordat mensen niet op tijd herstellen van de stress van een veeleisend leven. De neiging ontstaat om steeds harder te gaan werken en steeds meer te reageren op het appèl dat de omgeving op ons doet. Dan wordt het moeilijker het overzicht te houden en te voelen wat wijzelf van wezenlijk belang vinden. Vrouwen en mannen reageren verschillend op stress en ik heb mij in de loop der jaren gespecialiseerd in een "gender-sensitieve" manier van werken. Mijn interventies zijn gebaseerd op recente kennis vanuit de socio-cognitieve neurowetenschappen.

Ik werk nog uitsluitend in individuele coachingstrajecten.